El dissabte 7 de maig va tenir lloc a Tótem la primera sessió mensual de contes sensoriomotrius junt amb Genios Lectores.

Col·laborant en projectes i instal·lacions

Des de fa uns pocs mesos, Tótem i Genios Lectores estem col·laborant en diversos projectes i instal·lacions per a oferir a les famílies amb xiquets i xiquetes fins als 6 anys diferents activitats on poder desenvolupar les seus capacitats sensorials, artístiques, motrius, etc.

“En família, d’Olga de Dios”

Ahir va ser el torn dels contes sensoriomotrius, la primera d’una sèrie de sessions que durem a terme de forma mensual. El conte escollit per a ahir va ser “En família” d’Olga de Dios, una història de diferents tipus de famílies que s’uneixen per a passar un dia divertit fent un munt d’activitats totes juntes, aprenent els uns dels altres.

Judith va ser l’encarregada de fer la lectura dramatitzada d’aquest conte fent partícips als assistents i interactuant en les diferents propostes que tenia preparades, inclús els va convidar a tocar instruments per a simular un concert!

Diferents activitats sensoriomotrius

Després d’escoltar el conte amb interès, va arribar el torn de començar amb les diferents activitats. Hi havia un total de tres propostes on xiquetes, xiquets i els adults que els van acompanyar van ser capaços de treure la seua part més investigadora, curiosa i artística.

Aquestes estaven relacionades amb alguns dels tallers que les famílies del conte van dur a terme al llarg de la història: obres d’art, desdejuni i vista de les estreles.

Èxit d’assistència

Aquesta sessió de contes sensoriomotrius va ser un èxit entre les famílies, aconseguint cobrir totes les places ofertes. Les famílies van poder gaudir totes juntes d’una vesprada d’activitats a Tótem i van endur-se a casa algunes mostres que elles mateixes van crear: una botella sensorial i un llenç pintat per elles.

Pròximes edicions

Com nomenàvem al principi, esta va ser la primera sessió de moltes més i ja estem mans a l’obra preparant la pròxima que serà molt més especial, si cal.

Aquest tipus d’activitat es durà a terme mensualment.