La primera setmana del mes de gener vam organitzar un taller canviant que va durar tres dies. El concepte d’aquest taller eren “elements penjats” on es podien interactuar amb ells de diferents maneres i en diferents superfícies: encordats, sobre les parets, a terra.

Descobrint les possibilitats dels materials

Els elements seleccionats ajudaven a descobrir distintes sensacions, textures, colors i reflexos. Cada xiquet i xiqueta que va acudir a aquest taller va trobar una forma única d’interaccionar en l’espai, creant moments i emocions irrepetibles. El treball sensorial va ser el més destacat en el temps que va durar la sessió gràcies a les possibilitats que ofereixen els distints tipus de papers que vam seleccionar.

Un taller de llarga duració

El fet de que el taller estiguera pensat per a durar diversos dies va proporcionar als xiquets i xiquetes seguretat i ganes de seguir investigant. La dinàmica va ser la mateixa tot el temps que va durar aquesta activitat, amb la qual cosa ja sabien què podien fer. Però el fet de canviar el material va aconseguir que el joc es modificara, ja que l’experimentació amb cada paper era completament diferent.

Missió multidisciplinària

Un dels objectius que ens marquem a l’hora d’organitzar les nostres activitats és treballar múltiples disciplines: motricitat, sensorialitat, coordinació, comunicació, musicalitat, lògica… Este aspecte és el que ens dóna riquesa. Gràcies a les propostes realitzades i a la llibertat oferta en aquest espai, xiquets i xiquetes són capaces d’explotar totes les seus possibilitats d’acció.

Aprenentatge entre iguals

Les distintes edats dels participants van crear un ambient molt enriquidor, de forma que la imitació entre uns i altres va ser evident, provocant un aprenentatge entre iguals. Aquesta és una de les característiques que seguim al nostre espai: no segmentem per edats, sinó que els grups estan formats per xiquets i xiquetes d’edats diferents per a fomentar la cooperació, l’ajuda, l’aprenentatge, la socialització, la comunicació.

Pròxims Esdeveniments, instal·lacions i tallers

Esdeveniments realitzats

Xerrada Montessori de Alba Fortea

10/02/2022|0 Comments

Xerrada d’una guia Montessori Divendres passat vam tindre el plaer de contar amb Alba Fortea – Guia Montessori – per a parlar de com crear un bon espai inspirat en aquest mètode, quins materials

Taller canviant

07/02/2022|0 Comments

La primera setmana del mes de gener vam organitzar un taller canviant que va durar tres dies. El concepte d’aquest taller eren “elements penjats” on es podien interactuar amb ells de diferents maneres i

Instal·lació LLUMS I OMBRES

07/02/2022|0 Comments

El passat mes de desembre va tenir lloc el primer taller de llums i ombres, un taller basat en la pedagogia de la llum de Reggio Emilia on van poder experimentar amb els